top of page
Mark oppefra.png

Vores historie

Tag en tur gennem vores historie og bliv klogere på hvad vi går og arbejder med. 

Ærter på græs.png
siden 1977

Det hele startede tilbage i 1977, hvor Peter Skov startede firmaet af samme navn. Produkterne var dengang porrer, asier, agurker og selleri - alt sammen produceret under samme gældende formel som i dag

- det skal være i orden. 

I foråret 1977 blev der startet eksperiment med et par rækker ærter. Disse ærter blev der siden bygget videre på, og i dag er vi Europas største producent. Resten er udgået med årene og produktionen er i dag fokuseret udelukkende på bælgfrugter. Derfor kan du kalde os ekspert i ærter. 

ærter og skov.png

Fra grøntsag til snack

Da det hele startede var friske ærter en sjældenhed og ofte kun forbundet med 14 dage om året, hvor man kunne snacke fra egen køkkenhave. I dag har vi udvidet sæsonen for den danske forbruger og ærtesæsonen strækker sig nu fra midten af maj til midten af september. 

Dette vindue har vi udvidet år for år, for at imødegå den efterspørgsel, som vi over næsten 50 år har skabt efter den danske snack-ært. 

De danske ærter er nemlig gået fra et husholdningsprodukt til et snack-element og står i dag som det bedst sælgende grøntsagsprodukt i dansk sæson.  

Turkish District Market

Danmark og udlandet

I over 45 år har vi forfinet og skabt ærter til de danske forbrugere. Folk fra hele landet har kunne smage og nyde de friske bælgfrugter fra sent forår til start efterår. I takt med udviklingen i Danmark, har vi også taget imod muligheder fra udlandet og distribuerer nu ærter rundt til mange lande i Europa.  

Siden 2012 har Greenpeas også haft markdrift i Portugal, til at understøtte det danske marked. Her har vi mulighed for at høste før den danske sæson starter og dermed skabe den fornødne mængde til at tilgodese danskernes kærlighed til ærter og den stigende interesse over Europa.

Flot mark.png
certificeringer

I dag er Peter Skov skiftet navn til Green Peas A/S og har udviklet sig til en international spiller på verdensmarkedet indenfor bælgfrugter. 

Vi arbejder tæt sammen med mange aktører rundt om i verden og gør hver dag en stor indsats for, at det vi laver stadig er i orden, som dengang Peter skabte fundamentet for virksomheden. 

 

Vi er både certificeret Global GAP for produktionen og Global GRASP for arbejdsforholdene - og blev det i øvrigt som de første i Danmark. 

Yderligere er vi certificeret Organic Producer for de marker, hvor der pågår økologisk dyrkning. Vores samarbejdspartnere er ligeså under krav fra vores side underlagt Global GAP og GRASP. 

WhatsApp Image 2021-09-01 at 17.53.24.jpeg

Fremadsynet

I takt med den stigende interesse i bælgfrugter og de store klimamål har Greenpeas indledt et nyt ambitiøst mål - vi vil af med de oversøiske produktioner af sugar snaps og edamame, som både bliver sejlet og fløjet hertil. Europa skal kunne nyde friske produkter, som ikke slæber et stort klimaspor efter sig - det synes vi er sund fornuft!

Derfor har vi engageret os i produktion af både sugar snaps, edamame - produkter der førhen har været forbundet med lange logistikkæder, forsøger vi os nu med til friskkonsum produceret i Europa. 

Eksempelvis har vi økologiske danske edamamebønner på programmet - et produkt som ellers normalt kun findes på frost fra Asien.  Yderligere sugar snaps fra både Portugal og Danmark

Pige med ærter.jpg

Fremtid

Udviklingen er gået stærkt over de sidste 20 år. Vi er gået fra at være lokalt forankret med små leverancer til grønttorvene, til at være Danmarks foretrukne leverandør af ærter. 

Vi arbejder hver eneste dag på at udvikle os yderligere - få ting står dog stadig som de gjorde i 1977. 

Det vi leverer skal være i orden og den professionalisme som har båret os hertil, skal fortsat være drivkraften i den udvikling vi går imod. 

 

Det er Peter Skov DNA - nu også Greenpeas DNA. 

bottom of page